Aromatische en medicinale plant. Veel gebruikt in de keuken, in verschillende vlees- en visgerechten, met een aangename geur, is het ook een plant met medicinale eigenschappen.
Het is een plant die veel wordt gebruikt in de gastronomie in salades en visgerechten, vanwege de citroenachtige geur. Ook wordt het op medisch niveau gebruikt voor ademhalings- en spijsverteringsproblemen. Het is een plant die veel wordt gebruikt in de gastronomie in salades en visgerechten, vanwege de citroenachtige geur. Ook wordt het op medisch niveau gebruikt voor ademhalings- en spijsverteringsproblemen.
De Centáureas Cyanus zijn eetbare en decoratieve bloemen voor culinaire gerechten. Met een eenvoudige, lichtzoete en pittige bloemige smaak, die zeer aangenaam is. Vers kunnen ze worden gebruikt om brood, boter, salades, kazen, en meer op smaak te brengen.
Bij consumptie moet men erop letten de bloemblaadjes van de rest van de plant te scheiden, aangezien alleen deze een aangename smaak hebben.
De thee ervan is goed voor het reguleren van de spijsvertering en het behandelen van maagklachten.
Citroenmelisse is een medicinale plant, ook bekend als citroenverbena, zoete verbena of citroengras, met een sterke en frisse citroen geur. Het is een plant die goed doorlatende bodems verkiest en behoorlijk hittebestendig is.
Het is een specerij die de eetlust stimuleert en een van de meest gebruikte kruiden in de keuken is. De laurierbladeren hebben een licht bittere smaak. Het gebruik ervan is geschikt voor gerechten die lange kooktijden vereisen, omdat de essentiële olie langzaam vrijkomt. Het wordt ook veel gebruikt in stoofschotels en gebraden gerechten.
Citroengras is een plant met een aangename citrusgeur. Het kan regelmatig worden gebruikt bij de bereiding van infusies vanwege de spijsverteringsbevorderende eigenschappen.
Pepermunt is een medicinale plant en aromatische kruid dat kan worden gebruikt in de vorm van infusie, met verse, gedroogde of gemalen bladeren van de plant. Het kan ook aan salades worden toegevoegd vanwege het frisse aroma.
De bloemen van de goudsbloem hebben een licht bittere tot zoete smaak en een subtiele geur. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, in thee, gemengd in brood, salades, soepen, en meer. Voor consumptie worden alleen de bloemblaadjes verwijderd, omdat de rest geen culinaire waarde heeft.